2011. december 6., kedd

Karamellás popcorn

Azért lesz érdekes ez a recept, mert annál egyszerűbb nincs, minthogy a popcornt karamellába forgassuk, ám az igazán finom karamella receptje:pedig már karamellát készítünk, akkor ne csak a kukoricára használjuk, hanem készítsünk belőle finom cukorkát is.

Elsőként nézzük a hozzávalókat:
4 evőkanál sótlan vaj kockára vágva
1 csésze barna cukor
fél csésze méz
2/3 csésze sűrített, cukrozott tej.
1/2 teáskanál vanília aroma
2 zacskó mikrosütőben elkészíthető pattogatott kukorica

Elkészítés:

1.Egy nagy, mikrózható tálba tegyük össze a vajat, a barna cukrot és a mézet. 800 watton 2 percig mikrózzuk.
2. Keverjük meg a masszát, majd újabb két percig mikrózzuk. Cél, hogy ne legyen szemcsés a keverékünk.
3. Adjuk hozzá a sűrített tejet, majd újabb 3 percig mikrózzuk. Ebben a szakaszban a karamell már várhatóan felforr, éppen ezért figyeljük és bánjunk vele óvatosan.
4. Mikor kivesszük a sütőből, keverjük hozzá a vanília aromát, majd forgassuk bele az előre kipattogtatott kukoricát.
Érdemes továbbra is óvatosnak lenni, hisz a masszánk forró és ragacsos. Sok bosszúságot okozhat.


Karamell magában:
1. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd szórjuk meg tengeri sóval.
2. Öntsük a forró karamellt a tepsibe.
3. Hagyjuk megdermedni, majd vágjuk kis négyzetekre és sütőpapírba csomagoljuk.

És hogy miként készül hozzá a kis tasak? Ezen a videón megnézhetitek





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése