2011. december 10., szombat

Forralt bor egyszerűen, pikánsan

A klasszikus forralt bor alaprecept

Hozzávalók: 1 l vörös vagy fehérbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, két szegfűbors, fél citrom
Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.

2011. december 9., péntek

Chilli és csillagánizs

A tél napfénnyel érkezett idén. Már Mikulás napja is elmúlt, mégis a hőmérő még mindig a plusz fokokig kúszik fel. Hiába a második gyertya az adventi koszorún, inkább rügyeket várunk, semmint karácsonyfát. Nem érzem- nehezen érzem magamban, hogy ünnep közeleg.
Az utcákat járom, dolgozok, intézkedek... mindig megyek valaki ügye után, igyekszem tovább lendíteni a világ kerekét. Máskor elfáradok, csak nézek magam elé és azt kérdem: és én? Én hol vagyok? Ha a nap nem süt, szomorú leszek, ha előbújik, felvidulok. Amit az élet elém hoz, próbálom szépnek látni. Ha nem szép, legalább tanulni általa. Ilyen egyszerű ez. Hacsak nem bonyolítjuk túl.
Karácsony táján mind ajándékra várunk. Valami szépre, egy jó szóra, egy bátor tettre... valamire, ami több, mint a hétköznapok íze. De hogy mi lesz az és honnét jön, és képesek vagyunk- e meglátni, azt bizony nem tudhatjuk előre.

2011. december 6., kedd

Karamellás popcorn

Azért lesz érdekes ez a recept, mert annál egyszerűbb nincs, minthogy a popcornt karamellába forgassuk, ám az igazán finom karamella receptje:pedig már karamellát készítünk, akkor ne csak a kukoricára használjuk, hanem készítsünk belőle finom cukorkát is.

Csak lazán

Most, hogy hosszas kihagyás után újra sportra adtam a fejem, a kezdetek nem egyszerűek. Némi izomláz azért elborít olykor. Némi? Momentán menni alig bírok.
Besántikálok a fodrászomhoz. Na, jó, ismerem rég, de azért nem annyira... Elég ramaty állapotban lehetek, mert megkérdi:
- Na, mi van. Izomláz?
-Az.
- Igen? Én akkor mentem így utoljára, mikor kocsiban keféltem.